7.9.2020. 9:23
0
Rat saopćenjima, Komšić protiv Konakovića: Vođe ljevice su Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić koji u Crnoj Gori pozivaju na kolaboraciju s četnicima
Demokratska fronta poziva Socijaldemokratsku partiju i Našu stranku da prekinu ideološko i političko savezništvo sa strankom Narod i pravda i njihovim ideološkim inspiratorima.

Smatramo potpuno neprimjerenim, ističu u DF-u, da idejne i političke vođe ljevice budu Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić koji u Crnoj Gori otvoreno pozivaju na kolaboraciju s četničkim elementima.

SDP-e i Naša stranka nemaju šta da rade u savezništvu sa strankom "Narod i pravda", i njihovim duhovnim vođama Zukorlićem i Cerićem.  Stoga pozivamo sve lijevo - patriotski orijentirane članove SDP-a i Naše stranke da izvrše demokratski pritisak na rukovodstva svojih stranaka u cilju prekida saradnje s NiP-om.

- Ako u SDP-u i Našoj stranci to nisu našli za shodno uraditi nakon izvještaja State Departmenta u kojem je Konaković označen kao figura koja tolerira antisemitska uvjerenja, neka to učine sada kada NiP i Zukorlić daju otvorenu podršku pročetničkim elementima u Crnoj Gori - navodi se u saopćenju DF-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.