7.9.2020. 19:16
0
Bez srpskog jezika za učenike u Glamoču: Neće Dodik da sekira Čovića
Djeca srpske nacionalnosti u Glamoču, iako su tamo Srbi većina, nemaju mogućnost izučavanja nacionalne grupe predmeta jer stranke na vlasti problem guraju pod tepih.

Obraćanje roditelja školi, potpisivanje peticije, razgovori s ministrom prosvjete Kantona 10, kojem Glamoč teritorijalno pripada,  ništa nije uradilo plodom.

"Budući da u razrednim odjelima nema dovoljan broj učenika za organiziranje nastave iz nacionalne skupine predmeta za djecu srpske nacionalnosti razvidno je kako u navedenoj školi nisu ispunjeni uvjeti za organiziranje nastave iz nacionalne skupine. Dakle, nastava se može organizirati isključivo kao dopunska nastava”, odgovorilo je Ministarstvo.

Ombudsmani su se potom obratili Općini Glamoč da dostavi svoj komentar i dali rok od 15 dana. No, komentara u navedenom roku nije bilo, Ombudsmani nisu mogli utvrditi da je Općina Glamoč zainteresirana za daljnje vođenje postupka, pa je predmet zatvoren.

Srđan Puhalo, politički analitičar dao je na društvenim mrežama zanimljiv komentar na ovu situaciju.

"Srpska djeca u Glamoču, iako su tamo Srbi većina, nemaju mogućnost da uče srpski jezik, neće Dodik da sekira Čovića", napisao je Puhalo.

 

(Patria)

DjecaBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.