8.9.2020. 13:28
0
"SAD su naš veliki prijatelj i najvažniji saveznik Bosne i Hercegovine u očuvanju cjelovitosti. Radujem se posjeti Palmera"
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić siguran je da će sutrašnja posjeta sam da će posjeta zamjenika pomoćnika državnog sekretara za evopske i euroazijske poslove SAD-a i specijalnog izaslanika za zapadni Balkan u State Departmentu Matthew A. Palmera Bosni i Hercegovini biti korisna za BiH i za sve njene građane, jer politika SAD prema Bosni i Hercegovini je uvijek bila usmjerena ka međusobnom razumijevanju dobroj i konstruktivnoj političkoj saradnji.

- Radujem se sutrašnjoj posjeti gospodina Palmera. Prije godinu dana imao sam sastanak sa gospodinom Palmerom i bivšom ambasadoricom SAD u BiH Maureen Cormack u Washingtonu i razgovarali smo o aktuelnoj situaciji u BiH i regionu. Tokom razgovora, gospodin Palmer je pokazao veliko znanje i razumijevanje dešavanja u našoj zemlji i regionu, kao i želju da svojim djelovanjem doprinese stabiliziranju političke I ekonomske situacije u BiH. Siguran sam da će posjeta gospodina Palmera biti korisna za našu državu i za sve njene građane, jer politika SAD prema Bosni i Hercegovini je uvijek bila usmjerena ka međusobnom razumijevanju dobroj i konstruktivnoj političkoj saradnji - rekao je Zvizdić za Fenu.

Zbog svega toga, Zvizdić Palmerovu posjetu vidi kao potvrdu dobrih odnosa i činjenicu da su SAD i dalje jako zainteresirane za BiH i region Zapadnog Balkana, i da i dalje imaju ulogu ključnog stabilizirajućeg faktora u našem regionu. Njegov dolazak je i potvrda da SAD ostaju snažno privržene zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, te nastavka očuvanja stabilnosti i sigurnosti na putu Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama.

- SAD su naš veliki prijatelj i najvažniji saveznik Bosne i Hercegovine u očuvanju cjelovitosti, te zajedno sa EU, stvarna podrska demokratizaciji bh društva, ekonomskom napretku i jačanju vladavine prava kao jednoj od najvažnijih i temeljnih vrijednosti uređenih država. Siguran sam da će rezultati posjete gospodina Palmera biti vidljivi i usmjereni na integracione i reformske procese, kao i na ekonomski prosperitet naše države - zaključio je Zvizdić u izjavu za Fenu.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.