10.9.2020. 12:24
0
Usvojeni prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji u KS
Vlada Kantona Sarajevo je danas usvojila prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o policijskim službenicima i o unutrašnjim poslovima KS, a koji će se po hitnom postupku naći pred zastupnicima Skupštine KS.

Po riječima predlagača ovih zakona, ministra unutrašnjih poslova KS Ismira Juske, nakon mjesec dana ovi prijedlozi su se u istoj formi i bez i jednog amandmana ponovno našli pred članovima Vlade KS.

- Uradili smo detaljnu analizu i elaboraciju predloženih zakona, koji su izuzetno važni za efektivniji i efikasniji rad policijskih službenika na terenu, posebno jer se oni tokom svog rada svakodnevno susreću sa sigurnosnim izazovima. To se posebno vidi sad tokom migrantske krize, pandemije uzrokovane koronavirusom -  poručio je ministar Jusko.

Najavio je i kako se u narednom periodu planira donošenje novih zakona u kojima će svi akteri koji to žele imati priliku da tokom javne rasprave iznesu svoje zahtjeve i prijedloge.

Ministar Jusko je potcrtao kako je svima nama u interesu da imamo kvalitetne zakone koji će pomoći Upravi policije da svoj posao obavlja na najbolji način.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.