10.9.2020. 19:07
0
Novalić: Trebalo je neko vrijeme da se snađemo, sad se može reći i da funkcionira
Fadil Novalić, premijer Federacije BiH Fadil Novalić govorio je danas za O kanal, između ostalog i o inicijativi Saveza samostalnih sindikata BiH za izmjene Zakona o radu Federacije i o konkretnim potezima Vlade FBiH po pitanju reformi javnih preduzeća i brojnim drugim temama.

Novalić je govorio i o zdravstvenom sistemu koji je opterećen, ponegdje i obezglavljen što su najviše na svojoj koži osjetili građani tokom pandemije. Nezadovoljstvo pružanjem, odnosno nepružanjem usluga postalo je dio svakodnevnice. 

- Prvo da kažem, trebalo je neko vrijeme da se snađemo. Sad se može reći i da to funkcionira. Da smo imali ovaj broj zaraženih na početku kolabirali bi, naš zdravstveni sektor. Reći ću vam podatke. U prva dva i po mjeseca dok je Vlada FBiH nametala pravila mi smo imali ukupno 1.080 zaraženih i 39 mrtvih. Kad smo digli rampu i rekli nije to više stanje nesreće bilo je 83 neizlječena. Danas, dva i pol mjeseca nakon toga kada je to prešlo na niže nivoe vlasti imamo 12 puta više zaraženih - rekao je Novalić za ovu televiziju.

Dodao je da su se pokazale slabosti na putu pacijenta.

- Pokazalo se da primarni pa i sekundarni sektor veoma slabo želi pristupiti problemu.  Sad se to sve sredilo. Primili su teret i oni na svoja leđa i sada to nosimo nekako. Inače ova pandemija je pokazala da se moramo pripremiti za takve situacije. Očigledno je da nije zadnja - zaključuje Novalić.  




(Lejla Trle) 



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.