14.9.2020. 12:40
0
18 ruku bez SBB-a: Četvorka priprema program nove Vlade KS, a onda zahtjev za smjenu
Četvorka ima 18 ruku u Skupštini KS za obaranje aktuelne Vlade KS, ali nam ne pada napamet da uđemo grlom u jagode u tu Vladu na osnovu toga što imamo 18 ruku nego želimo opet da napravimo program, kazao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH na pitanje o smjeni Vlade KS.

„Nekih desetak dana naše ekipe rade program za buduću kantonalnu vladu, program koji će biti reduciran 300 mjera prvi put kad smo formirali Vladu i koji će imati odgovor na ovo stanje koje trenutno imamo kad je u pitanju pandemija. Ja mogu reći da mi je drago da postoje zastupnici koji osjećaju odgovornost prema ovoj zemlji i pokušavaju da se izdignu iznad uskih stranačkih interesa“, kazao je Nikšić. 

Predsjednik SDP-a je potvrdio da neće biti nove Vlade do lokalnih izbora 15. novembra kao i da u 18 zastupnika nema zastupnika SBB-a. 

„Mi ćemo predati te potpise čim završimo svoj program, a onda će to doću u nekom roku mjesec, mjesec i po dana“, kazao je Nikšić. 

Na pitanje da li će prije podnošenje zahtjeva za smjenu Vlade prvo promijeniti rukovodstvo Skupštine Nikšić je kazao da je već demonstrirano da ne postoji trenutno skupštinska većina koja podržava ovu Vladu. 

„To je samo tehničko pitanje. Da sada ne prejudiciram, ali sasvim je izvjesno da ćemo prvom prilikom doniejti neke zaključke na sjednici kantonalne skupštine u kojima ćemo kazati i da ne postoji parlamentarna većian da ta Vlada nema podršku i da ograničimo malo ovo srljanje Vlade koje imamo u ovom trenutku“, kazao je Nikšić. 


(Patria)

Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.