16.9.2020. 13:39
0
Radnici Poslovnosti protestuju ispred Vlade KS: Ruši barikade
Ruši barikade, ruši barikade uzvikuju uposlenici Agencije Poslovnost kojima je nasilnim putem onemogućen pristup radnim mjestima i pored hitne mjere koju je donio Općinski sud u Sarajevu. Rješenje nikada još nije izvršeno, a radnici su primorani u firmu ulaziti preko pokretnih stepenica kroz prozor na visini od 10 metara.

Agencija Poslovnost pruža knjigovodstvene usluge za 800 firmi čije je poslovanje također narušeno zbog blokade Poslovnosti. Radnici poručuju da samo hoće pravo na rad i zaštitu svojih i ljudskih i radničkih prava. 

Radnici su se danas okupili na mirnim protestima ispred zgrade Općine Centar, a zatim i pred zgradom Vlade KS koja je udaljena od zgrade Poslovnosti nekih 300 metara. Iako su se i Općina Centar i Vlada KS proglasili nenadležnim te ih uputili na sudsko odlučivanje, zabrinjavajuća je činjenica da se nijemo posmatra blokada radnika među kojima ima i ratnih vojnih invalida, bivših boraca, šehidskih porodica, osoba sa invaliditetom. 

Danima već ne reaguje ni Uprava policije MUP KS iako je evidentno da im je fizičkim barijerama kameni blokovima i željeznom ogradom i zaštitarima onemogućen prilaz firmi. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.