17.9.2020. 14:59
0
Dodik: Nećemo priznati Kosovo
Milorad Dodik nakon sjednice Predsjeništva BiH u Istočnom Sarajevu održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o temama sa sjednice.

Razgovarali smo o pandemiji u našoj zemlji. U svakom slučaju BiH putem saglasnosti se priključila nabavci vakcina na globalnom nivou. Još uvijek nije poznato o kojim je vakcinama riječ. Neophodno je sa nivoa BiH, odnosno Vijeća ministara da budemo dio tog procesa. Razgovarali smo i o migrantima. Zaključak prošle sjednice se polako izvršava a to da se anagžuje 400 kadeta za Graničnu službu. Očigledno je da je smanjen broj migranta koji ulaze u BiH. Danas smo tražili izvještaj o trgovini ljudima. RS je učinila sve na tom planu. To naravno nije se uspjelo da se uradi u Federaciji - istakao je Dodik. 

Između ostalog, on navodi da je rad pravosuđa naišao na najveće kritike. 

- Također, razgovarali smo Planu reformi u saradnji sa NATOM. Potrebno je da se definiše ta komisija. Razgovarano je o premještanju ambasada u Jerusalem. Objasnio sam zašto mislim da je to važno. To je dokaz prijateljstva prema jednoj očigledno prijateljskoj zemlji. Oni su glasali protiv ja sam za, o tome ćemo vidjeti šta će se dalje dešavati. Vezano za Kosovo, Komšić je pokrenuo pitanja priznavanja Kosova.  Drago mi je što je ovo došlo na dnevni red. Svi imamo neke simpatije i antisimpatije o ovom pitanju. Vjerujem da epilog odluke da se Kosovo neće priznati- kazao je Dodik. 


(Admir Oručević)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.