18.9.2020. 10:25
0
U KS 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od ovog broja njih devet, odnosno 60 posto, pripada porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

Od proteklog izvještavanja do jutros stigli su rezultati za 398 testirane osobe, čiji uzorci su prikupljeni u periodu od 13. do 17. septembra 2020. godine.

U isto vrijeme, oporavljena je 31 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom smanjen na 257.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 29 osoba,  i svi su vitalno stabilne.

Na sreću nije bilo preminulih, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom i dalje 78.

Do danas je u Kantonu Sarajevo potvrđen0 4.396 zaraženih osoba, od čega je 4.061 oporavljeno od COVID infekcije.

U periodu od 04. do 18. septembra ove godine rješenjima inspekcije naložena je 669 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.