20.9.2020. 14:03
0
Iz SDS-a se ne predaju, traže od Milorada Dodika da osigura liturgiju na Manjači
Nakon što je iz Oružanih snaga BiH jučer rečeno za "Dnevni avaz" da prekida vojne vježbe na Manjači neće biti, iz SDS su se dnass ponovo oglasili saopćenjem za javnost.

Član Izvršnog odbora SDS-a Saša Lovrić, koji je jučer pozvao Milrada Dodika da prekine vježbu, "jer ona predstavlja potencijalnu epidemiološku bombu", zbog činjenice da da su vojnici OSBiH klanjali džumu. No, danas je iz SDS stiglo nova reakcija.

- Očigledno je NATO redov Milorad Dodik zabio glavu u pijesak nad epidemiološkom bombom koja otkucava 20 kilometara od Banja Luke ali ga je takođe briga i za vjerska prava pravoslavnih pripadnika Oružanih snaga BiH – naveo je Lovrić, saopćeno je iz SDS-a.

Lovrić je danas zatražio da  da Dodik "makar obezbjedi ravnopravna vjerska prava srpskim vojnicima tokom trajanja vježbe na Manjači".

- Sutra je veliki pravoslavni praznik Mala Gospojina. U Oružanim snagama BiH postoji sveštenik koji je stalno zaposlen. Najmanje što Dodik može da uradi nakon blamaže koju nam je priredio u zadnja dva dana jeste da obezbjedi crkvenu liturgiju pravoslavnim vojnicima koji se nalaze na Manjači – zatražio je Lovrić.



(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.