22.9.2020. 16:32
0
Skandalozne izjave u Skupštini RS: Trebinje je Srbija!
FOTO: Mazalica: Nepotrebna provokacija
Na dnevnom redu sjednice Narodne skupštine Republike Srpske nalazi se, između ostalih, i Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju i Prijedlog odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene "Aerodrom Trebinje" po hitnom postupku.

Nakon oštrih kritika opozicionog poslanika Nebojše Vukanovića u vezi izgradnje aerodroma u Trebinju i obećanja u proteklim godinama, za riječ se javio Srđan Mazalica, poslanik iz SNSD-a.

On je iznio šokantne izjave koje su za svaku osudu.

- Treba prihvatiti svaku pomoć koja dođe, naravno da od srca treba prihvatiti kada je od Republike Srbije. Strateški interese koji Republika Srbija vidi na području istočne Hercegovine, srce teritorije koji su u ranom srednje vijeku naslili Srbi, je izuzetno važno za nas i Republiku Srpsku. Nije Bosna i Hercegovina jedno, Srbija drugo. Trebinje je bilo Srbija, Bosna je bila Srbija, sve je ovo Srbija i tako treba da se ponašamo, tako treba da investiramo tako treba ulažemo, tako treba da razmišljamo - kazao je Mazalica.

Potom je nastavio sa skandaloznim izjavama.

- I onda kažu problem je što Srbija ulaže u Repubiku Srpsku. Ne ulaže Srbija u Republiku Srpsku, Srbija ulaže u Srbiju, evo ja ću vama sada reći. Trebinje je Srbija. Barem toliko treba da znate o elementarnim stvarima – rekao je Mazalica.

Odgovorio mu je Vukanović.

- Nemojte se ovdje baviti jeftinim populizmom, pričati o srpskim gradovima, a mi krepajemo od gladi. 3.000 ljudi su protjerali u Dubrovnik. Mnogi su Dubrovčani više uradili za srpstvo nego vi koji ste na vlasti - kazao je Vukanović, prenosi avaz.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.