28.9.2020. 17:06
0
Premijer KS, Mario Nenandić poručuje: Sutra sastanak na kojem bi se trebala riješiti agonija Agencije Poslovnost
Premijer KS Mario Nenadić kazao je na današnjoj sjednici Skupštine KS da se dva puta uključivao u slučaj Agencije Poslovnost odnosno blokadu njihovog ulaska u firmu.

"04.09. sam odmah nakon sjednice Vlade kontaktirao advokata firme Poslovnost, te Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove i tražio da ispred Agencije izvrše uviđaj zajedno sa općinskom inspekcijom i uz asistenciju MUP KS. Konstatovano je da se radi o privatnoj, a ne o javnoj površini i da isključivu nadležnost ima Općinski sud u Sarajevu. Dobio sam informacije 10.09. i poslali smo urgenciju a u skladu sa rješenjem o privremenoj mjeri jer žalba ne odlaže izvršenje", kazao je Nenadić.

On je kazao da je za ujutro u 9:30 zakazan sastanak da se ova agonija riješi.

"Pokušat ću inicirati konačno rješavanje ovog pitanja na zadovoljstvo radnika koji ulaze kroz improvizovani prostor na svoja radna mjesta. Birokracija je dovela do toga da ovaj problem još nije riješen, nadam se sutra još tokom dana da će se riješiti", kazao je Nenadić. 

Radnici Agencije Poslovnost već dva puta su organizirali prosteste pred Općinskim sudom u Sarajevu koje je odlagalo objaviti privremenu mjeru na oglasnoj ploči čime kompanija Brend d.o.o. nije mogla postupiti i ukloniti zaštitare ispred zgrade koji su fizički onemogućavali radnike Poslovnosti da uđu na svoja radna mjesta. Cijela agonija traje već četvrtu sedmicu, a oko 80 radnika agencije primorano je u firmu ulaziti preko postavljene skele na visini od desetak metara koja je u visini prozora. Agencija Poslovnost ima 800 klijenata čije je poslovanje također ugroženo i usporeno zbog nemogućnosti da Poslovnost obavlja svoje radne obaveze.    

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.