30.9.2020. 11:07
0
Podignuta optužnicu protiv Predraga Jovanovića za nezakoniti promet 180 kilograma duhana
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Predraga Jovanovića, rođenog 1972. u Sarajevu, ranije osuđivanog, državljanina BiH, koji se tereti da je nezakonito pribavio veću količinu akcizne robe - duhana, koji nije bio obilježen kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH, s namjerom da duhan stavi u promet na ilegalnom tržištu.

Prema navodima optužnice, optuženi je rezani duhan u količini od oko 180 kg, za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, prevozio u putničkom vozilu, te su ga na području Olova kontrolisali policijski službenici MUP-a KS koji su pronašli i oduzeli duhan.

Iznos utajenih akciznih davanja za navedenu količinu duhana iznosi oko 25.000 KM, te se nezakonitim prometovanjem velikih količina duhana nanosi šteta budžetu i svim građanima Bosne i Hercegovine, a počinioci krivičnih djela stiču velike iznose nezakonite imovinske koristi.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda u pokušaju iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.