30.9.2020. 15:35
0
Članovi Predsjedništva u Briselu, Dodik nije želio ni stati pored Džaferovića
U Briselu su se danas članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić sastali sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem.

Nakon ovog sastanka, u zgradi Evropske komisije susreli su se sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varhelyijem. Kamere su zabilježile trenutak kada Dodik odbija stati pored Džaferovića, te rukom pokazuje Sassoliju da on treba biti između bh. zvaničnika iako Sassoli prije toga insistira da Dodik bude uz Džaferovića. Ovo je novi primjer kakoo se usred Brisela sramoti Bosna i Hercegovina.

Članovi Predsjedništva BiH sastaju se i sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Josepom Borrelom.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, po dolasku u Brisel, razgovarao je sinoć sa šefom Misije BiH pri EU Eminom Merdan, ambasadorom BiH u Belgiji Ivanom Robović i šefom Misije BiH pri NATO Mitrom Kujundžićem.

Ambasadori su informisali Dodika o svojim aktivnostima u Belgiji, te pripremama za današnje sastanke u Briselu.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.