9.10.2020. 14:59
0
Na Ilidži počinje izgradnja Centra za djecu s poteškoćama u razvoju
U općina Ilidža počinje izgradnja savremenog Centra za djecu s poteškoćama u razvoju.

Nakon provedenog postupka eksproprijacije i riješenih imovinsko-pravnih odnosa, danas je u Općini Ilidža potpisan Sporazum o plaćanju naknade za eksproprisano zemljište, a čiji je vlasnik JU Djeca Sarajeva. Sporazum su potpisali ovlašteni zastupnik JU Djeca Sarajeva Sanel Nezirić i zamjenik pravobranioca Općine Ilidža Emina Musić.

Vrijednost eksproprisanog zemljišta iznosi 345.747,50 KM i bit će isplaćen iz budžeta Općine Ilidža.

Ovim su se stekli svi neophodni uvjeti da se pristupi i konkretnoj izgradnji ovako značajnog centra koji će doprinijeti lakšoj svakodnevnici i rješavanju problema sa kojima se susreću djeca sa poteškoćama u razvoju, ali i njihovi roditelji.

Centar će biti sagrađen u skladu sa najvećim standardima i prostirat će se na površini od 1.401 metar kvadratni. Izgradnja je planirana u ulici Josipa Slavenskog bb, naselje Pejton, saopćeno je iz Općine Ilidža. 

(Fena)

Ilidza
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.