12.10.2020. 10:11
0
NIP: Efendić je kalkulant koji pokušava sakriti činjenicu da je kandidat posrnule SDA
Povodom reakcija načelnika Novog Grada Semira Efendića i podrške koju je iskazao Aljoši Čampari, iz Općinskog povjereništva Naroda i Pravde Novi Grad navode kako se radi o kalkulantskom i licemjernom potezu jer Efendić kritikuje SDA iako je istovremeno i kandidat te stranke.

"Unutarstranački rat u SDA koji je kulminirao isključenjem Aljoše Čampare pokazao je da u SDA postoji mnogo kalkulanata koji su svjesni da je vrh stranke odgovoran za razne nedozvoljene
radnje, ali koji istovremeno nemaju dovoljno hrabrosti da iskorače i jasno se opredijele. Jasno je da je sami vrh SDA odgovoran za različite mahinacije i da je cijela stranačka struktura upregnuta u odbranu tih nečasnih radnji. Taj moralni pad rezultirat će padom SDA i to je jasno mnogima među kojima je i Efendić, koji se sada pokušava djelimično distancirati od SDA kako bi sačuvao biračko tijelo. Radi se o kalkulantskim potezima koje građani jasno prepoznaju kao takve“, navodi se u reakciji Naroda i Pravde.

Iz ove stranke ističu kako je Efendić prihvatanjem kandidature ispred SDA, koja je prošla sve stranačke instance među kojima je i Kantonalni odbor SDA Sarajevo čiji legalitet Efendić navodno osporava, sebe doveo u paradoksalnu situaciju iz koje se naknadnom pameću pokušava izbaviti.

„Pokušaj da se u unutarstranački rat uvuče cijela Općina Novi Grad najsigurnije će biti spriječena izborom novog lica za načelnika Novog Grada. Efendić već odavno, otvorenim ali bezuspješnim kandidiranjem za poziciju premijera kantona i predsjednika Kantonalnog odbora SDA, načelničku funkciju doživljava kao rezervni položaj na koji se vraća jer nije uspio u svojim političkim ofanzivama unutar SDA. Građani Novog Grada trebaju visokomoralnog, hrabrog i slobodnomislećeg načelnika koji će donositi odluke u najboljem interesu građana. Dosta je kalkulanata i podanika koji se sjete građana tek kad je ugrožen njihov lični interes. Prepoznajući ove kvalitete u Adnanu Deliću, Narod i Pravda je, zajedno sa SDP-om, Našom strankom i NBL-om, podržao njegovu kandidaturu za načelnika Novog Grada“, saopćeno je iz Naroda i Pravde.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.