14.10.2020. 21:02
0
Novi podaci s KCUS-a: I večeras najviše novozaraženih u KS, dvije osobe preminule
U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je 268 uzoraka na prisustvo koronavirusa, potvrđeno je iz ove ustanove.

U Kantonu Sarajevo je zaraženo još 42 osobe.

"Osim zaraženih u Sarajevu, dijagnoza COVID-19 potvrđena je u Unsko-sanskom kantonu kod još 18 osoba, te imamo i pet zaraženih u Goraždu, u Ustikolini", rečeno je s KCUS-a.

U Izolatoriju KCUS-a na Podhrastovima smješteno je 50 osoba, devet je u intenzivnoj njezi, a dvije su preminule.


"Građani se moraju uozbiljiti. Nema opuštanja. Maske nositi neizostavno i pravilno - da prekrivaju nos i usta, držati fizičku distancu, provjetravati prostor i prati ruke. KCUS je jedina ustanova koja liječi COVID-19 u Kantonu Sarajevo, ali pruža i usluge tercijarnog i sekundarnog nivoa. Već nam je jedan broj uposlenika van stroja zbog raznih bolovanja, ali ima i pozitivnih na COVID-19. Jedan medicinski tehničar je već drugi put pozitivan u zadnja tri mjeseca", kazala su.
Generalna direktorica KCUS-a je naglasila da situacija nije sjajna niti na Klinici na Podhrastovima.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.