16.10.2020. 22:03
0
DNS pred napuštanjem koalicije s Dodikom
Predsjednik DNS-a Nenad Nešić potvrdio je Srni da je u petak naveče u Banjaluci razgovarao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, te da su „konstatovali da je Republika Srpska iznad svakog partijskog interesa“.


Nešić je rekao da je sastanak bio kratak, te da je protekao u prijateljskoj atmosferi.

Prema njegovim riječima, na sastanku nije bilo riječi o izlasku DNS-a iz koalicije, te da će tu odluku donijeti DNS.

Kako BN TV saznaje Nešić ima većinsku podršku u organima stranke da napusti koaliciju sa SNSD-om i ide u opoziciju, što se moglo čuti javno od jednog broja članova predsjedništva te stranke.

BN TV piše da Nešić, koji je nedavno izabran za predsjendika DNS-a, ne misli više da "trpi" udarce.  Do sastanka Dodika i Nešića došlo je uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva DNS-a na kojoj će se razmotriti najnovije turbulencije u odnosima sa SNSD-om. 

Pojedini mediji su objavili da je unutar DNS-a već donena odluka da se raskida koalicija, ali nema zvanične potvrde tog stava.  

Hoće li sutra i zvanično biti srušena dugovječna koalicija ostaje da se vidi, kao i šta će biti sa kadrovima te stranke koji se nalaze u Vladi i vladinim institucijama i javnim preduzećima ukoliko DNS završi u opoziciji.

Podsjećamo, Nešić je u srijedu podnio ostavku na mjesto direktora "Puteva Republike Srpske", koju je obrazložio zdravstvenim problemima.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.