17.10.2020. 10:06
0
Ubica iz Pariza porijeklom iz Čečenije, uhapšeno još pet osoba
Francuska agencija AFP je objavila da iz izvora u pravosuđu ima informacije kako je ubica profesora historije u okolici Pariza porijeklom iz Čečenije te da je policija uhapsila još petero ljudi.

Mladić star 18 godina ubio je profesora tako što mu je prerezao vrat i odsjekao glavu nasred ulice, nedaleko od svoje škole, 30 kilometra od centra Pariza. Policija je saopćila da su policajci napadača ubili blizu mjesta zločina.

Francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) rekao je u petak kasno navečer da je ubistvo u predgrađu Pariza bilo 'islamistički teroristički napad'. - Naš sugrađanin je bezobzirno napadnut, on je žrtva islamističkog napada. Oni neće pobijediti. Mi ćemo djelovati, brzo i snažno. Možete biti sigurni da sam odlučan - rekao je Makron tokom obilaska mjesta zločina.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.