18.10.2020. 16:01
0
Nešić slavio raskid koalicije s Dodikom, kršili epidemiološke mjere
Nakon što je jučer na sjednici predsjedništva Demokratskog narodnog saveza (DNS) odlučeno da ova stranka izlazi iz koalicije sa SNSD-om, u večernjim satima uslijedilo je slavlje u jednom ugostiteljskom objektu.

Izlazak iz koalicije na entitetskom i državnom slavio se u noćnom klubu u Prijedoru. Kako se može vidjeti na videu, ne poštuju se epidemiološke mjere a više ljudi zagrljeno pjeva i pije. 

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je bio široke ruke. 

Također, sinoć je na ulicama Prijedora, glavnom uporištu DNS-a, upriličeno slavlje raskida koalicije a duga kolona automobila sa zastavama DNS, uz pjesmu i upaljenim sirenama kružili su gradom. 

Nakon sjednice stranačkog predsjedništva  Nešić je rekao da politički život RS-a traži normalnu političku konkurenciju i zdrava koaliciona partnerstva. 

- DNS je dao ključan doprinos za zajedničke rezultate na izborima za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH. Zauzvrat, DNS je dobio direktno miješanje u unutrašnje stvari, cijepanje stranke, udar na razvoj Prijedora i blokadu funkcionisanja najbolje lokalne samouprave u RS-u. Stavili su pred nas da naša uvjerenja trgujemo za funkcije. Takvoj politici je došao kraj - rekao je Nešić. 



(Lejla Trle) 

RSBiHDNS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.