18.10.2020. 20:20
0
Odžane prve radionice projekta 'Kako voditi udruženja mladih'
Udruženje Odisej pod pokroviteljstvom Evropske Omladinske Fondacije (EYF) i Vijeća Evrope, uz podršku Vijeća mladih Općine Novi Grad održalo je prve radionice projekta "Kako voditi udruženja mladih“.

Radionice su održane jučer i danas u Hotelu Ibis Styles u Sarajevu, a učestvovalo je trideset mladih ljudi sa područja Općine Novi Grad Sarajevo.

Učesnici su imali priliku poslušati predavanja renomiranih stručnjaka iz oblasti aktivizma mladih dr. Samire Nuhanović, Katarine Vučković i Jelene Soldo, a teme o kojima se razgovaralo bile su kako voditi udruženja mladih i mreže mladih, kako pronaći najbolje prilike za namicanje sredstava, a bilo je riječi i o tehnikama namicanja sredstava, te kako napisati projektni prijedlog.

Učesnici radionica imali su priliku diskutovati o navedenim temama sa stručnjacima iz oblasti upravljanja omladinskih udruženja, te međusobno razmjenjivati iskustva.

Udruženje Odisej nastavlja strateške aktivnosti osnaživanja mladih.

Kroz ovaj projekat, na teritoriji Općine Novi Grad Sarajevo kao najmnogoljudije općine u BiH gdje omladinsko organizovanje nije na zadovoljavajućem nivou, mladima se omogućava da na zanimljiv i jednostavan način, kroz petodnevne
radionice podignu nivo znanja, te se više uključe u društveno korisne aktivnosti koje svima pojedinačno donose korist u svakodnevnom životu.

Nastavak radionica projekta „Kako voditi udruženja mladih“ planiran je za naredni vikend.
godine, na kojima će predavanja održati eksperti iz oblasti omladinskog aktivizma Aldina Halilović, Šeherzada Halimić, Selma Mernagić i Samir Arnautović. Teme radionica biti će implementacija projekata, izvještavanje, vođenje zdravog finansijskog poslovanja i pravni okvir omladinskog aktivizma.



(Patria) 

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.