25.10.2020. 16:39
0
Dodik: Štab danas odlučuje o zatvaranju škola
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će danas na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije biti razmatrana epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i mogućnost zatvaranja škola.


- Ako takva odluka bude donesena, bit će to isključivo na period od sedam dana - rekao je Dodik. 

On je ocijenio da je epidemiološka situacija u RS teška i kompleksna, a da je najveći problem opterećnost zdravstvenog sektora.

- U Banja Luci funkcioniše Kovid bolnica, potrebno je da se osigura još više prostora jer su značajno popunjeni zdravstveni kapaciteti - rekao je Dodik novinarima u Čelincu. 

Dodik je naglasio da je u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjoj Luci od jutros primljeno 30 novozaraženih, te da najviše mladih i srednje generacije oboljelo od Kovida-19.

Napomenuo je da UKC raspolaže dovoljnim brojem respiratora, ali ukoliko se epidemija bude širila ovim tempom bit će veoma teško osigurati smještajne kapacitete. 

Istakao je da sve ukazuje na to da je potrebno apelovati da se građani pridržavaju propisanih mjera da bi se spriječilo širenje koronavirusa.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.