25.10.2020. 18:51
0
Obustavlja se nastava u školama u entitetu RS
Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je odluku da od 26. oktobra do 1. novembra obustavi nastavu u osnovnim i srednjim školama u tom bh. entitetu.

Natalij Trivić, ministrica nauke i kulture RS, rekla je kako su sada u situaciji da je svaki drugi građanin zaražen te da su zbog toga donijeli odluku koja je preventivna.

"Mi ćemo u narednoj sedmici analizirati epidemiološku situaciju i praviti plan rada osnovnih i srednjih škola. Važno je naglasiti da mi u školama nemamo širenje korona virusa, ali s obzirom da je ciljna populacija između 30 i 50 godina - dakle roditelji djece, iz tog razloga ćemo razmatrati kako ćemo dalje organizovati nastavni proces u školama. Naglašasam ovo je preventivna mjera", kazala je Trivić.

Danas je donesena i odluka o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskihj objekata do 22 sata. 
BiHRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.