28.10.2020. 16:09
0
SIPA upala u Ministarstvo sigurnosti BiH i izvršila provjere!
Pripadnici SIPA-e došli su danas u Ministarstvu sigurnosti BiH i izvršili određene provjere, javlja Avaz.

SIPA je u Ministarstvo sigurnosti BiH ušla po nalogu Tužilaštva BiH, a riječ je o određenim provjerama. 

Radi se o istrazi Tužilaštva BiH vezanoj za krivična djela u vezi sa sigurnosnim provjerama i manipulacijama pojedinh članova Drugostepene komisije.

Saslušani su službenici u Sektoru za sigurnosne provjere.

Pojedinicima je bilo zabranjeno da napuštaju prostorije, a kako Avaz piše saslušan je Mato Miletić, kao svjedok ali i Samir Rizvo. Miletić je pomoćnik ministra sigurnosti i šef sektora za provjere.

SIPA je zaprimila prijave policijskih službenika. 

Radi se o komisiji za rješvanje žalbi u postupku sigurnosnog provjeravanja, koju osniva Vijeće ministara BiH, na prijedlog ministra sigurnosti. 

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.