29.10.2020. 22:07
0
Za nove tramvaje osigurano 10 miliona eura
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, potpisao je danas sa šeficom Ureda EBRD-a u BiH Manuelom Nesl (Naessl) ugovor o zajmu za Projekat Javni prijevoz Sarajevo - Dio 3 u vrijednosti 10 miliona eura.

Ministar Bevanda zahvalio se direktorici Nesl i istaknuo da ga raduje što pružaju pomoć Bosni i Hercegovini u svim važnim projektima.

- Ovim projektom bit će završena nabava novih tramvaja što će pomoći razvoju infrastrukture javnog prijevoza u Sarajevu i efikasnosti usluga. Krajnji korisnik kredita je Kanton Sarajevo, a projekat će implementirati kantonalno ministarstvo saobraćaja - naglasio je ministar Bevanda.

Naglašeno je da su ovim projektom obuhvaćeni i prioritetni izazovi zaštite okoliša, kroz promociju korištenja javnog prijevoza.

- Iznos zajma je 10 miliona eura, rok otplate zajma petnaest godina uključujući tri godine grace perioda na otplatu glavnice - istaknuo je ministar Bevanda.

Ovaj projekat treći je u nizu projekata koji se odnosi na poboljšanje Javnog prijevoza u Sarajevu.

Za dva projekta već su potpisani ugovori s EBRD-om i to prvi za nabavu novih električnih trolejbusa u iznosu od 15 miliona eura i drugi za remont tramvajske pruge vrijedan 20 miliona eura.

Ugovor o zajmu potpisan je korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprečavanju virusa Covid -19.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.