11.11.2020. 10:10
0
Na vozilu Žarka Vujovića osvanuli natpisi "četnik" i "4S", oglasila se Vlada TK-a
Na vozilu predsjedavajućeg Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića ispisani su "četnik" i znak "4S", a o ovom vandalskom činu oglasili su se premijer i Vlada Tuzlanskog kantona, te ga najoštrije osudili.

- Ovakvim djelima, koji za cilj imaju provokaciju, nema mjesta u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, sredini koja je i u najtežim ratnim okolnostima njegovala toleranciju i različitost mišljenja. Nedopustivo je da se bilo ko, samo zato što ima drugačije stavove, stigmatizira i vrijeđa, navodi se u današnjem saopćenju Vlade. 

Posebno je to nedopustivo, dodaju iz Vlade, imajući u vidu ogroman doprinos kojeg je predsjedavajući Vujović dao na sportskom planu, ali i toleranciju koju je njegovao kasnije u političkom životu obnašajući dužnosti u Gradskom vijeću Tuzle, prenosi Oslobođenje. 

Vlada Tuzlanskog kantona, samnom na čelu, kaže se u saopćenju koje potpisuje premijer Denijal Tulumović, zahtijeva od policijskih, istražnih i pravosudnih organa da u najkraćem roku pronađu i kazne počinioce ovog gnusnog čina, te time pokažu da su Tuzla i TK drugačiji od drugih sredina i da prema ovakvim aktivnostima, koje šire vjersku, rasnu, spolnu ili bilo kakvu drugu netrpeljivost, imamo nultu toleranciju.

Iz MUP-a TK potvrdili su da je ovaj slučaj prijavljen te da se incident dogodio dok je vozilo bilo parkirano u naselju Slatina.


(Lejla Trle) 

TuzlaBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.