13.11.2020. 22:16
0
Dodikova kampanja je bez presedana
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u petak se odlučio na predizbornu kampanju bez presedana, te krenuo u obilazak odjela banjalučkog Kliničkog centra u kojem su smještene osobe teško oboljele od Covida-19, piše danas zagrebački "Jutarnji list“.

Bizaran obilazak

Dodik je u večernjim satima odjeven u zaštitnu odjeću kakvu nose ljekari koji se bave zaraženim pacijentima u teškom stanju, u pratnji televizijskih kamera, ulazio iz sobe u sobu i zaustavljao se uz pacijente koji tamo leže, od kojih su neki i na respiratorima. Na snimkama se vidjelo kako se Dodik naginje nad krevete i pokušava govoriti oboljelima među kojima je bilo i onih za koje je jasno da ne mogu komunicirati. Entitetski javni servis RTRS je sve to uživo prenosio uz poruku na ekranima "budimo odgovorni". 

Nakon ovog bizarnog obilaska bolničkog odjela u kojemu bi pacijenti morali biti u strogoj karanteni, Dodik je skinuo zaštitnu opremu o onda je pred novinarima održao dugi govor o medicinskim aspektima borbe protiv koronavirusa, piše hrvatski medij.

Govorio je o svemu i svačemu, uglavnom se obračunavajući s onima koji upozoravaju na propuste u zdravstvenom sektoru i lošoj organizaciji.

- U vanrednim okolnostima kakva je pandemija ovaj se centar organizirao, nitko nije ostao iza vrata i svi (oboljeli) su ovdje - kazao je Dodik stojeći u neposrednoj blizini odjela u kojemu je najmanje 120 oboljelih od covida-19 koji se bore za život.

Kutije s lijekovima
U "Jutarnjem listu" smatraju da je još neobičniji bio istup direktora Kliničkog centra Vlade Đajića koji je pohvalio Dodikovu "hrabrost da obiđe zaražene".  

- On je jedan od rijetkih predsjednika koji je ušao među najzaraženije pacijente - kazao je Đajić, ustvrdivši kako su oboljeli "bili oduševljeni" Dodikovim dolaskom.

„Jutarnji list“ posjeća da Dodikova stranka Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je u kampanji za lokalne izbore, koji će se u BiH održati u nedjelju, potencijalne birače već pokušavala motivirati dijeleći kutije s lijekovima i bočice s dezinfekcijskim sredstvima na kojima su bile naljepnice sa slikama i imenima kandidata ove stranke za lokalna tijela vlasti.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.