16.11.2020. 13:35
1
Šta se desilo sa DF-om i SBB-om u Sarajevu: Njihovi kandidati na posljednjim pozicijama, osvojili veoma mali broj glasova
SDA je doživjela veliki poraz na lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo, ali nisu jedini koji su pretrpjeli veliki poraz u ovom kantonu.

Piše: Haris Ahbabović

Njihovi saveznici u odlazećoj Vladi KS, SBB i DF, također su ostvarili vrlo slabe rezultate u KS, ali i na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Kada je u pitanju KS, SBB je imao kandidatkinju za načelnicu u Novom Gradu, a to je bila Sanela Prašović-Gadžo.

Što se tiče DF-a, oni su nastupili zajedno u koaliciji sa GS-om, a svoje kandidate su imali u Starom Gradu (Ahmed Handžić), Novom Sarajevu (Adna Pandžić), Centru (Muhamed Fazlagić Fazla), te Novom Gradu (Elma Mujadžić).

Ni u jednoj od općina u Sarajevu kandidati DF-a i SBB-a nisu bili ni blizu nekog ozbiljnijeg izbornog rezultata, a neku su, bare za sada, dobili svega nekoliko stotina glasova.

U Starom Gradu, nakon 67,39% prebrojanih glasova, Ahmed Handžić je posljednji od svih kandidata sa svega 399 glasova.

Nakon 71 posto obrađenih glasova u Centu, Muhamed Fazlagić Fazla je do sada osvojio 702 glasova i daleko je od Srđana Mandića, ali i drugog Nedžada Ajnadžića. Iza njega je samo Sejfudin Tokić sa 544 glasa.

U Novom Sarajevu, Adna Pandžić je posljednja nakon 85% obrađenih glasova sa 715 glasova. Daleko ispred nje su Hasan Tanović, Nedžad Koldžo, pa čak i Sanel Šarić iz Platforme za progres koji ima 1.400 glasova.

U Novom Gradu, Elma Mujadžić je također posljednja nakon 82% prebrojanih glasova. Ona trenutno ima 963 glasova.

Kada je u pitanju kandidatkinja SBB-a, Sanela Prašović Gadžo, ona je do sada osvojila svega 1.942 glasova, iako se na društvenim mrežama hvalila anketama sa pojedinih portala kako je upravo ona prvi favorit za pobjedu.

Podsjećanja radi, u Novom Gradu vodi Semir Efendić iz SDA sa 16.647 glasova, dok kandidat "četvorke", Adnan Delić, za sada ima oko 400 glasova manje od Efendića.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.