16.11.2020. 21:59
0
15 mjeseci zatvora: Uhvaćen u krađi zlatnog sata i ogrlice
Boris Lizdek (35) priznao je krivicu za tešku krađu te mu je Općinski sud u Sarajevo izrekao kaznu zatvora od 15 mjeseci. Sud mu je produžio pritvor te je nakon izricanja presude vraćen u pritvorsku jedinicu KPZ-a Zenica.

Boris Lizdek je, podsjećanja radi, zajedno s Edinom Osmanovićem (55) optužen za krađu koja se dogodila 13. augusta ove godine.

Dvojica poznatih sarajevskih lopova su tog dana u pet sati ujutro provalila u kuću, vlasništvo V. B. i N. P, u Novopazarskoj ulici. Uz pomoć drvenih merdevina popeli su se do prozora toaleta kroz koji su ušli u unutrašnjost. U kući V. B. su pronašli zlatnu ogrlicu i zlatni ženski sat, koje su namjeravali ukrasti, piše Oslobođenje.

U tome su ih omeli policajci koji su brzo stigli do kuće na poziv građana koji su primijetili provalnike. Osmanović je odmah uhvaćen, a Lizdek je pokušao pobjeći.

Nakon što je čuo da je došla policija, Lizdek je provalio u stan N. P. te pobacao ukradene stvari, šrafciger i fantomku. Policija ga je pronašla kako se krije na tavanu. Kako su uhvaćeni na djelu, obojica su prilikom saslušanja sve priznala.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.