17.11.2020. 9:31
0
Kampanja #TvojGlasJeBitan: Trud se isplatio, pozdravljamo promjene
Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan uputila je čestitke svim novoizabranim načelnicima/gradonačelnicima i vijećnicima/odbornicima, naročito novoizabranim mladim političarima od kojih, kako kažu, imaju velika očekivanja.

Iz kampanje #TvojGlasJeBitan kažu da su očekivali veću izlaznosti, ali opet da razumiju da je pandemija odigrala svoju ulogu u svemu ovome i da je postojala jedna vrsta ustručavanja od glasanja upravo iz ovoga razloga.

Iz kampanje pozdravljaju odluke građana određenih lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine o želji za promjenom.

"Iako možemo da primjetimo manju izlaznost građana širom BiH, što vjerujemo da je prouzrokovano pandemijom, smatramo da smo uspjeli u našoj misiji da popularizujemo politiku među mladim ljudima, ali i zainteresujemo ih za povećano učestvovanje u izbornom procesu. Naročito nas raduje da mnogi naši simpatizeri i osobe koje su prošle naše edukacije su glasale ove godine prvi put", ističe koordinator kampanje Nermin Topovčić.

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan nastala kao svojevrsna reakcija na rezultate izbrora iz 2018. godine koja djeluje aktivno širom Bosne i Hercegovine.

Tokom deset mjeseci su okupili mlade ljude iz 50 lokalnih zajednica širom BiH i s njima radili na aktivnostima koje su vezane za važnost glasa, edukaciju mladih o nadležnostima lokalne samouprave, medijskoj i političkoj pismenosti za koje smatraju da su jako niske u BiH, simulirali izbore sa srednjoškolcima, također i nastojali pomoći mladima na jedan interaktivan način da znaju izabrati predstavnike na lokalnom nivou tj. da biraju kvalitet, program i konkretne planove za rješavanje pitanja do kojih je njima stalo, saopćeno je iz kampanje #TvojGlasJeBitan.

"Čestitamo mladim kandidatima kojih je ove godine bilo ponajviše na izbornim listima i želimo im svu sreću pri implementaciji planova i programa. Djelovanje kampanje #TvojGlasJeBitan nastavlja se i nakon izbora, tako da će mladi iz ove kampanje nastaviti svoje edukacije a i druge aktivnosti u Mostaru", poručili su.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.