17.11.2020. 9:50
0
Objavljeni novi rezultati za Novi Grad Sarajevo
Centralna izborna komisija objavila je nove rezultate lokalnih izbora za Općinu Novi Grad u Sarajevu gdje tijesnu bitku za načelničku poziciju vode SDA-ov aktuelni načelnik Semir Efendić i kandidat "četvroke" Adnan Delić.

Efendić je jučer u 17 sati imao 16.782 glasa dok je Delić imao 16.341 glas. Prema podacima od jutros, Efendić ima 16.893 glasa dok Delić ima 16.634 glasa.

Podsjetimo, Efendić je u izbornoj noći proglasio pobjedu. Oglasio se i sinoć nakon što su se ispred ove općine okupili simpatizeri i glasači Adnana Delića.

"Prebrojavanje glasova za načelnika završeno je sinoć prije 10:00 sati kada smo i objavili rezultate. Također u toku noći završeno je i prebrojavanje glasova za Općinsko vijeće i to znaju svi politički subjekti jer su imali posmatrače na svim biračkim mjestima, kao što znaju i rezultate. U općinama nema nikakvih neizbrojanih listića. Danas niko ništa nije brojao, samo je CIK postepeno u sistem unosio rezultate sa svih biračkih mjesta prebrojanih sinoć. Ni nakon toliko izbornih ciklusa, neki nažalost nisu naučili ništa o izbornom procesu. Ukoliko CIK donese odluku o ponovnom brojanju za neka biračka mjesta, svi politički subjekti imat će priliku da delegiraju posmatrače i kroz civilizovan proces moći će pratiti prebrojavanje kao i na biračkim mjestima, tako da nemaju potrebe za bilo kakvim okupljanjima.
Prilikom objave rezultata od sinoć nedostajao je rezultat sa jednog biračkog mjesta. Kada se i ono uračuna, broj osvojenih glasova za načelnika na svim biračkim mjestima u općini Novi Grad je 20,531. Sljedeći kandidat ima oko hiljadu glasova manje", naveo je Efendić sinoć.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.