17.11.2020. 14:51
2
Fasadu austrougarske zgrade na Marindvoru ofarbali u roze, građani ogorčeni
Društvenim mrežama se proširila fotografija stare austrougarske zgrade na Marindvoru, čiji je jedan dio fasade ofarban u rozu boju.

U tom dijelu zgrade smještena je slastičarna "Slatki Dvor".

Građani su ogorčeni ovim činom. Dok se jedni pitaju kako je moguće da je neko to dozvolio, drugi pozivaju inspekciju da reagira, prenosi danas Dnevni Avaz.

Ovo nije prvi put da se dešava ovakav incident. U februaru prošle godine ofarbana je fasada zgrade u ulici Hiseta, građevine koje se nalazi pod zaštitom nadležnih institucija kulture i graditeljskog naslijeđa. Slučaj je prijavljen, a izvršitelji su sankcionirani.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.