18.11.2020. 18:39
0
Konaković o ostavci Nenadića: Kukali su da žele otići, a sada jeftinim trikom ostaju još neko vrijeme na čelu Vlade KS
Nakon što je Mario Nenadić podnio neopozivu ostavku na mjesto premijera Kantona Sarajevo pozvali smo Elmedina Dinu Konakovića, lidera Naroda i pravde da nam kratko prokomentira ovu odluku.

Kazao  je da se radi o vrlo čudnoj odluci i kako on kaže nepotrebnoj. 

- Ovim su Nenadić i SBB dodatno zakomplikovali situaciji. Dobili su jođ nekih 15 dana vremena da provedu na čelu Vlade KS. Njegova ostavka ide na Komisiju za izbor imenovanja, ona priprema mišljenje i odluku te proslijeđuje Kolegiju. Kolegij nakon toga mora zakazati sjednicu za smjenu, pojasnio je Konaković, prenosi Oslobođenje. 

Između ostalog, navodi kako će jeftinim trikom još neko vrijeme ostati na čelu Vlade KS. 

- Pričali su da žele što prije da odu, a sada jeftinim trikom će ostati na čelu ove Vlade još neko vrijeme, kazao je Konaković. 


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.