21.11.2020. 13:15
1
Stanivuković otkrio šta misli o Abazoviću: Rodoljublja i patriotizma skoro da nema kod Dritana
Pobjeda u Banjaluci uvod je u promjene u cijeloj Republici Srpskoj, uvjeren je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

-Ova pobjeda se u Banjaluci čekala 22 godine. Za to vrijeme Banjaluka nije izrodila novo lice, ni novu politiku kao alternativu vladajućoj politici u RS, zbog čega ova pobjeda nosi epitet historijske i predstavlja uvod u promjene koje su neminovne na opštim izborima za dvije godine, kaže Stanivuković u razgovoru za Tanjug.

Na konstataciju da pojedini analitičari prave analogiju između njega i crnogorskog političara Dritana Abazovića, Stanivuković odgovara da su im zajednički mladost, polet i zanos i to što su se u teškim, ali različitim uslovima, borili protiv “sličnih diktatorskih sistema“.

Za Abazovića kaže da je pošten čovjek koji nije spreman na neprincipijelne dogovore zarad funkcije u čemu su, kaže Stanivuković, također slični.

-Međutim, kada se dublje analizira, vide se razlike među nama, prije svega, ideološke. Iako je obojici čovjek središte politike, moj naglasak je na rodoljublju i patriotizmu, dok tih emocija i izražajnosti skoro da nema kod Dritana, koji je potpuno građanski opredijeljen”, objašanjava Stanivuković.


(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.