23.11.2020. 9:01
0
Skupština KS o nepovjerenju Vladi KS iako je već prihvaćena Nenadićeva ostavka
Skupština KS koja je zakazana za danas na zahtjev 18 zastupnika koji su 9. oktobra predali 18 potpisa za izglasavanje nepovjerenja Vladi KS mogla bi se pretvoriti u tumačenje Poslovnika Skupštine i Zakona o Vladi KS s obzirom da je premijer Mario Nenadić podnio već ostavku koja je već proslijeđena u dalju proceduru.

Komisija za izbor i imenovanje u petak je zasjedala i prihvaćena je ostavka Marija Nenadića. Prema daljnjoj proceduri trebao bi zasjedati Kolegij Skupštine KS kako bi se zakazala sjednica na kojoj bi bila potvrđena ta ostavka odnosno ostavka cijele Vlade KS. 

Iako je Nenadić u pismu ostavke naveo da ukoliko većina koja je potpisala zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja Vladi želi održati sjednicu i izglasati nepovjerenje da je i s tim saglasan, onda ostaje nejasno zašto je predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik koji je također najavio ostavku poslao Nenadićevu ostavku u dalju proceduru čime je napravljena konfuzna situacija. 

Današnja sjednica mogla bi se pretvoriti u pravnu raspravu šta od dvije opcije ima prednost. Da li sjednica na kojoj treba biti izglasano nepovjerenje ili ostavka koju je prije podnio Nenadić. 

Svojevrsnu predstavu napravio je i Čelik najavljujući ostavku iako je za utorak 24. novembra zakazana sjednica Kluba Bošnjaka kako bi se on smijenio s mjesta predsjedavajućeg. 

Šta god da se danas dogodi u narednih 20-ak dana trebao bi biti poznat mandatar i novi ministri u Vladi KS. O imenima u ovom trenutku niko ne želi zvanično govoriti iako ona, kako je Patriji potvrđeno, nisu još dogovorena. 


(Patria)

Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.