25.11.2020. 17:17
0
Šta se dešava u SDA Novi Grad: Pojedini članovi SDA podnijeli ostavke na funkcije u KO SDA, ali ostali privrženi SDA Novi Grad
Nekoliko članova SDA podnijelo je ostavke u kantonalnim organima ove stranke, a istovremeno su ostali privrženi lokalnom, općinskom ogranku SDA. Avaz danas prenosi informaciju da se uglavnom radi o SDA Novi Grad Sarajevo.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Semir Efendić je jedini SDA kandidat koji je na tlu Sarajeva pobijedio na lokalnim izborima. On je tijesno pobijedio Adnana Delića, kandidata "četvorke", te osigurao svoj treći mandat kao načelnik Novog Grada.

Nedžad Koldžo, Nedžad Ajnadžić i Fikret Prevljak, sve kandidati SDA, su izgubili izbore u Novom Sarajevu, Centru i na Ilidži.

Kako prenosi Avaz, Nezir Hadžić, koji je bio nosilac liste Stranke demokratske akcije za Općinsko vijeće u Općini Novi Grad i nekadašnji direktor sarajevskog Vodovoda, podnio je ostavku na mjesto člana kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. On je u obrazloženju napisao da ne želi učestvovati u bilo kojem organu Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Vijećnica u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, Edina Gabela, ranije je potvrdila za „Avaz“ da je podnijela ostavke na funkcije u kantonalnoj SDA, te naglasila da ostaje u ovoj stranci, odnosno u općinskoj organizaciji SDA Novi Grad.

Osim toga, Hadžan Konjo, još jedan novogradski kadar SDA koji je izborio novi mandat u općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, podnio je ostavku na funkciju člana Izvršnog odbora SDA Sarajevo, prenosi danas Avaz.

Ostavke u SDA su podnijeli i neki članovi koji nisu iz Novog Grada. No, njihove ostavke su iznuđene očiglednim porazom, kao što je primjer načelnika Centra Nedžada Ajnadžića. Ajnadžić je podnio ostavku na poziciju potpredsjednika Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo, ali i člana Izvršnog odbora KO SDA te člana GO SDA.  

Već neko vrijeme se, podsjećamo, špekuliše da bi Semir Efendić mogao napustiti SDA, a i sam Efendić je, gostujući na Face TV, kritikovao organe SDA, te je rekao da u sličnim okolnostima kao prije dvije godine na Općim izborima više nikad ne bi bio kandidat na SDA listi.

Za Efendića se špekuliralo i da će praviti novu stranku sa Aljošom Čamparom, ali o tome nema potvrde. Sa druge strane, Aljoša Čampara se dovodio u kontekt prelaska u Narod i pravdu, kod Elmedina Konakovića.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.