25.11.2020. 20:24
4
Izetbegović: Hladan tuš u Sarajevu, nemamo odgovor na urbane sredine
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je danas, gostujući na BHRT-u, da je SDA dobila hladan tuš, referirajući se izborni rezultat u Sarajevu.

- Dobro je za SDA da s vremena na vrijeme dobije šamar, da se razmisli. Hladan tuš kakav smo dobili u Sarajevu će nas probuditi – rekao je Izetbegović.

Komentirajući rezultate izbora, rekao je da SDA nije doživjela katastrofalan, ali jeste „znakovit, upozoravajući poraz“.

- SDA nema već poodavno odgovor na urbane sredine u kojima žive stotine hiljada ljudi. Već smo se navikli da u Tuzlanskom kantonu, dakle srce, Tuzlu, SDA pomalo odustaje da uopšte i pokuša uzeti, u Zenici nas evo po drugi put dobija (Fuad) Kasumović, u Bihaću po drugi put SDA ne uspijeva. U Sarajevu smo imali jedan, da tako kažem, pomalo i pretjeran rezultat, mi imamo tu podršku 35, 40 posto broj glasova, a kada su načelnici u pitanju bilo je osam od devet, deveti je bio bivši SDA-ov, gospodin (Ibrahim) Hadžibajrić – rekao je Izetbegović.

Dodao je da su se sada spustili „na ono kako stoje stvari u Tuzlanskom kantonu, Zeničkom, Unsko-sanskom...“

- Sarajevo je sada to, (SDA) ima većinu još uvijek načelnika u Sarajevu, ali nema ove centralne općine. SDA mora naći mlade koji imaju odgovor na potrebe urbanih sredina – rekao je Izetbegović.

Govoreći o političkim protivnicima stranke, on je rekao: „Sve je to školovano u SDA“. Rekao je da SDA proizvodi sebi konkurentske partije.

On je kasnije ponovio da je SDA pobijedila na izborima.

Komentirao je i savjete koje mu je nedavno dao Edhem Bičakčić, a koji se između ostalog, tiču političkog angažmana njegove supruge Sebije Izetbegović, te saradnje sa Platformom za progres.

- Bičakčić je sa nama, imamo poseban savjet u SDA gdje smo okupili utjecajne članove, on sjedi u istoj sali gdje sam i ja. Njegovi savjeti su prijateljski. SDA ne uspijeva proširiti koalicioni kapacitet. Ja sam zainteresiran za svakoga u BiH, nećemo se ni na koga ljutiti. Odbacivanje SDA je vrlo ružno. Naša ruka će biti pružena prema strankama koje su nastale iz SDA i prema ljevičarima. Kad je riječ o mojoj supruzi, povlačenje iz politike je njena stvar. Jako je opterećena koronom, radi sedam dana u sedmici, šta će odlučiti do nje je - rekao je Izetbegović.


(Lejla Trle) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.