26.11.2020. 9:12
0
NBL ostao bez zastupnika u Skupštini KS: Junuzović-Kaljić prešla u NIP
Zastupnica u Skupštini KS Amra Junuzović-Kaljić prešla je iz NBL-a u Narod i pravdu čime je stranka Ibrahima Hadžibajrića ostala bez zastupnika u Skupštini KS.

Ovu informaciju potvrdio je za Patriju Ibrahim Hadžibajrić. Junuzović-Kaljić je i pismeno obavijestila NBL, a dobila je i odgovor stranke. 

„Poštujemo Vašu odluku da prestanete biti dio NBL tima, međutim od Vas kao nekoga ko je voljom građana ispred NBL-a izabran na zastupničku funkciju očekujemo da postupite odgovorno, prije svega moralno i časno i vratite osvojeni mandat. Shodno tome pozivamo Vas da u skladu sa članom 24. Statuta podnesete ostavku na zastupničku dužnost i izmirite svoje obaveze prema NBL-u. Nakon što to učinite bit ćete brisani iz Centralnog registra NBL-a i dobit ćete ispisnicu“, navodi se između ostalog u odgovoru koji je generalni sekretar NBL-a Mirza Batalović uputio Junuzović-Kaljić. 

Iz NBL-a napominju da je Junuzović-Kaljić mandat u Skupštini KS dobila jer je bila visokorangirana na listi, a da je bilo kandidata sa više glasova od nje. Inače, NBL je imao dva zastupnika, a samo nekoliko mjeseci nakon izbora stranku je napustio Fahrudin Pecikoza koji je krajem 2019. prešao u SBB, a onda napustio i tu stranku. 

Ovim prelaskom NIP sada ima osam zastupnika u Skupštini KS koliko ima i SDA. 

Kako je i sam Hadžibajrić potvrdio koncept Četvorke zbog ovoga se neće mijenjati, s obzirom da slijedi i konstituisanje općinskih vijeća gdje će Četvorka imati većinu. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.