1.12.2020. 13:34
0
SDP izbacio iz stranke Begu Bektića i raspustio Općinsku organizaciju u Srebrenici zbog neviđenog skandala
Predsjedništvo SDP-a je na hitnoj telefonskoj sjednici donijelo odluku o raspuštanju Općinske organizacije SDP Srebrenica, kao i o isključenju iz partije predsjednika ove organizacije Bege Bektića.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, sve se dogodilo nakon akcije SIPA-e u Srebrenici zbog sumnje da su Bektić i još dva člana SDP-a Srebrenica učestvovali u izbornim prevarama u korist Mladena Grujičića.

"Imajući u vidu činjenicu da je SDP BiH jedan od nosilaca aktivnosti na zaštiti integriteta izbornog procesa, da je predsjednik OO SDP BiH Srebrenica Bego Bektić svojim djelovanjem grubo povrijedio Statut SDP BiH, prekršio odluke organa SDP BiH, da je osumnjičen za narušavanje i zloupotrebe u izbornom procesu, što je samim indicijama nanijelo nesagledivu političku štetu SDP-u BiH, da bi provođenje posebnog postupka samo dodatno nanosilo političku štetu SDP-u BiH i onome što zagovaramo i za šta se borimo, Predsjedništvo SDP-a BiH je donijelo Odluku o raspuštanju općinske organizacije SDP-a BiH u Srebrenici i svih njenih organa, te isključenju Bege Bektića iz članstva SDP-a BiH“, navodi se u saopćenju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.