1.12.2020. 16:35
0
Čerkez otkrio hoće li BiH uvoditi kontra mjere Hrvatskoj
Nakon što je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske zbog trenutne epidemiološke situacije uveo strožije mjere za ulazak u zemlju, a po kojim i državljani BiH mogu ući samo pod određenim uslovima, nameće se pitanje da li će institucije Bosne i Hercegovine uvoditi kontra mjere.

Bosna i Hercegovina neće se voditi nikakvim reciprocitetima niti politički donositi odluke. Mi ćemo donositi odluke koje će isključivo ići u smjeru zaštite zdravlja stanovništva. To znači da, ukoliko procjena bude da može biti ugroženo zdravlje stanovništva, mi bi tada tražili određene restrikcije, ali te restrikcije prvenstveno mora donijeti državni nivo. U ovom trenutku ne postoji potreba za nečim takvim, rekao je Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, prenosi oslobođenje. 

Hrvatska je od danas počela da primjenjuje strožija pravila za ulazak u zemlju po kojima svi putnici moraju da imaju negativan PCR test ili da idu u samoizolaciju, osim onih koji dolaze iz “zelenih područja” EU.      


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.