2.12.2020. 15:29
0
Afera "Respiratori": Solak pet sati ispitivan u Tužilaštvu BiH
Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUZC) ispitan je danas u Tužilastvu BiH, zbog afere "Respiratori".

Ono što je interesantno jeste da je ispitivanje trajalo pet sati, jer je Solak, kako piše Avaz, u Tužilaštvo stigao u 9.oo sati, a izašao u 14.00 sati


Podsjećanja radi, Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić se sumnjiče za nelegalnu nabavku 100 respiratora iz Kine tokom koje je potrošeno 10,5 miliona KM budžetskog novca. 

Tužilaštvo BiH na teret im stavlja udruživanje radi počinjenja krivičnog djela, zloupotrebu položaja i ovlasti, primanje nagrade, trgovinu utjecajem i pranje novca, a Solaka i Hodžića i za krivotvorenje službene isprave.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.