3.12.2020. 11:17
0
Radnici telekoma pred Vladom FBiH: Nećemo odustati od granskog ugovora
Ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine održan je protest radnika odnosno sindikalaca kompanije BH Telecom.

Radnici Eroneta i BH Telecoma okupili su se kako bi poručili Vladi FBiH da neće tek tako prepustiti se u ruke privatnicima, odnosno bez granskog ugovora.

Podsjećamo, Sindikat organizira štrajk zbog odlučnosti Vlade FBiH da ne potpiše granski kolektivni ugovor koji radnicima garantuje zaštitu iz radnih prava i odnosa u slučaju prodaje ili privatizacije Telecoma. 


Prema našim informacijama, izvjesno je da postoji plan prodaje/privatizacije BH Telecoma, a to je navodno bio jedan od najvećih razloga odlaska federalne delegacije u Tursku. 

Kako god, radnici su nam nekoliko puta u razgovorima poručili da će istrajati u borbi za očuvanje svojih prava. 

Da to ozbiljno misle pokazali su jučer, kada su počeli i proteste ispred zgrade Generalne direkcije. 

Sve su prilike da ni upravi ove kompanije nije bilo svejedno pa su pozvali policiju i Jedinicu za podršku. Danas ispred zgrade Vlade poručili su da će proći i korona i da će organizirati veće proteste.


(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.