3.12.2020. 15:12
0
Nevjerovatni detalji skandala u Srebrenici: Varali šehidske porodice i Majke Srebrenice kako bi pomogli Mladenu Grujičiću!
Dnevni Avaz
Tri osobe koje su uhapšene u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje u izborne nepravilnosti u Srebrenici puštene su na slobodu.

Riječ je o funkcionerima SDP-a u Srebrenici Begi Bektiću, Muameru Sandžiću i Enveru Hamziću. Tužilaštvo BiH, naime, nije tražilo mjere zabrane ni pritvora za ove osobe, ali se istraga nastavlja dalje, s obzirom na to da ih tužioci sumnjiče za više krivičnih djela.

Bektić, Sandžić i Hamzić su osumnjičeni da su krali identitete Bošnjaka i fiktivno ih prijavili da glasaju putem pošte iz Srbije kako bi pogodovali Mladenu Grujičiću. Ova afera danima potresa bh. javnost, prenosi danas Avaz.

Dnevni Avaz donosi detalje istrage koju su proveli istražitelji SIPA-e. Avaz saznaje da je veliku ulogu u izbornoj krađi imao Muamer Sandžić zvani Roka (43) iz Potočara u Srebrenici. On je inače rukovodilac građevinskih mašina, a šokantna je činjenica da je zaposlen u Memorijalnom centru Potočari na radnom mjestu održavanja i osiguranja, prenosi Avaz.

Prema informacijama koje su prikupili istražitelji SIPA-e, on se tereti da je tokom ove godine neposredno prije provođenja lokalnih izbora, u dogovoru s Bektićem i drugima, koristeći svoj društveni položaj, pribavljao lične dokumente građana Srebrenice obećavši im protuuslugu u vidu donacija za izgradnju puteva i obnovu objekata.

Sve je rađeno u namjeri da građane bez njihovog znanja ili saglasnosti prijave ili da posreduju pri prijavljivanju za glasanje van BiH putem pošte. Sandžić se, također, sumnjiči da je od više osoba pribavio kopije ličnih dokumenata obećavši im određene pogodnosti izgradnje puta, a sve preko Bektića, dodaje Avaz.

Avaz saznaje da riječ o šehidskim porodicama, od kojih su pojedine osobe i majke Srebrenice, koje su izgubile djecu i muževe.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.