5.12.2020. 13:00
0
Anil Ahmad priznao krivicu za krijumčarenje 10 migranata
Optuženi Anil Ahmad, rođen 1999. godine u Afganistanu, koji se nalazi u pritvoru u Bosni i Hercegovini, u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo krijumčarenja osoba, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od 12 mjeseci. 

Optuženi Ahmad tereti se za krijumčarenje 10 migranata, državljana Afganistana, preko vodene granice na rijeci Drini, u mjesecu rujnu / septembru ove godine.
Predložena kazna adekvatna je ulozi i odgovornosti optuženog prilkom počinjenja navedenog kaznenog djela. 
 
Sporazumnim priznanjem krivnje, optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

 Na ovaj način, predmet se u potpunosti završava i smanjuju se troškovi suđenja i postupka koji bi bili plaćeni iz budžeta BiH.
 
Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

(Patria)

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.