5.12.2020. 15:20
0
U Tuzli finalna manifestacija kampanje 'Budi junak svoje zajednice'
Fondacija tuzlanske zajednice je povodom Međunarodnog dana volontera - 5. decembra organizirala finalnu manifestaciju kampanje "Budi junak/junakinja svoje zajednice" s ciljem promoviranja volonterizma i vrijednih mladih ljudi s područja Tuzlanskog kantona.

Ove godine nazvana je  "Youth Inspiration Academy", a mladi su imali priliku učestvovati u edukativnim radionicama usmjerenim na njihov lični razvoj, društveni i poduzetnički angažman.

Za edukativne radionice, koje su u skladu s epidemiološkim preporukama održane na šest lokacija s maksimalnim brojem 15 učesnika u radionici, mladi su iskazali veliki interes i prepoznali radionice kao mjesto na kojem su mogli unaprijediti znanja o oblastima koje ih zanimaju.

Edukativne radionice vodili su kompetentni mladi predavači uspješni u svojim karijerama, a obuhvatile su šest oblasti: Poduzetništvo - pokretanje vlastitog biznisa ili nešto mnogo više, Moje poduzetničko iskustvo, Kako preživjeti ako je anksioznost jača od motivacije?, GirlThing & Arduino za početnike, CV – tips & tricks te Poslovne vještine za 21. vijek.

Koordinator projekta Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice Mirza Mujezinović smatra da su od mladih potekle neke od najboljih inicijativa u proteklih sedam godina, od kad realiziraju kampanju "Budi junak/junakinja svoje zajednice".

- Mladi su dokazali da su istinski resurs koji TK ima, njihovo vrijeme ne dolazi, ono je već došlo, samo im treba pružiti priliku da pokažu da su tu i da žele raditi za dobrobit svoje zajednice. Kroz program Omladinske banke radimo upravo to, ohrabrujemo i osnažujemo mlade kako bi uspješno realizovali svoje inicijative i riješili probleme s kojima se susreću - naglasio je.

Pored radionica, na događaju su uručena priznanja pojedincima, udruženjima i preduzećima koji su u proteklom periodu dali izuzetan doprinos razvoju mladih, među kojima su Udruženje mladih žena GirlThing, Belma Likić, Lovic & Co., Adnan Mujkić te Institut za razvoj mladih KULT, saopćeno je iz Fondacije tuzlanske zajednice.


(FENA) 

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.