5.12.2020. 18:55
0
Dobitnici nagrade 'Sloboda' Jasmila Žbanić, Damir Marjanović i dr.
Tradicionalna međunarodna nagrada "Sloboda" dodjeljuje se od 1993.godine povodom Dana ljudskih prava i do sada su je dobili istaknute ličnosti i institucije za humanizam i doprinis borbi za ljudska prava i slobode u BiH, Evropi i svijetu.

Ibrahim Spahić, predsjednik Međunarodnog centra za mir istakao je da su ovogodišnji dobitnici magrade "Sloboda"  ličnosti i institucije  koje  svojim životnim i profesionalnim radom i u vremenu pandemije potvrđuju  svoju plemenitu  posvećenost čovjeku i čovječanstvu.

Ove godine nagradu „Sloboda“ dobili su: Gojko Berić, Emir  Kremić, Damir Marjanović, Vesna Mišanović, Marina Tošić i Jasmila Žbanić.

Institucije koje su dobile nagradu "Sloboda" su :AIAP/IAA,-Amnesty Intenational, Crveni KRST/KRIŽ BiH, Delegacija EU u BiH, Fondacija"Arheološki  park:Bosanska piramida SUNCA", i Glas ŽENE.

Nagrada  "Sloboda " za 2020. uručuje se 7.februara tokom  ceremonije otvaranja XXXVII Internacionalnog festivala  Sarajevo, objavio je Festivala Sarajevska zima.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.