7.12.2020. 13:01
0
Parlamentarci pokušali sakriti jubilarne nagrade koje iznose 879 KM
Na 7. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) verifikovana su rješenja koja je donio Kolegij ili predsjedavajući Zajedničke komisije u skladu sa važećim aktima i propisima, a odnose se na statusna pitanja poslanika i delegata PSBiH, saopćeno je iz Parlamenta BiH.

Iza ovog administrativnog rječnika kriju se dodijeljene jubilarne nagrade, ali to iz saopćenja ne možemo zaključiti.

No, o ovome je javno obavijestio Saša Magazinović (SDP).

„Administrativna komisija donijela je odluku da se isplati “nagrada” u iznosu 879 KM, u skladu sa postojećim zakonom. Ja sam predlagač zakona kojim se ukidaju “jubilarne nagrade” političarima. O tome će se glasati u srijedu.

Zbog svega što se dešavalo u zadnje vrijeme, nisam imao dilemu kako i gdje ovaj novac donirati. Cijeli iznos je uplaćen Memorijalnom centru Srebrenica. Mogao sam ga se odreći i vratiti u budžet, ali sam imao potrebu da bude ovako”, napisao je Magazinović.

U vrijeme teške ekonomske krize uzrokovane epidemijom koronavirusa zaista je neprihvatljivo da se isplaćuju ovakve nagrade. 

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.