7.12.2020. 19:10
0
Podžić zahvalio bugarskoj veleposlanici
Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je u oproštajni posjet veleposlanicu Republike Bugarske Avgustinu Tzvetkovu-Katabaschevu i bugarskog vojnog izaslanika, brigadira Milka Chonova, saopćeno je.

Podžić je zahvalio bugarskoj veleposlanici i vojnom izaslaniku za značajni angažman u projektima bilateralne vojne suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Bugarske. On je izrazio žaljenje što su zbog pandemije COVID-19 neke zajedničke aktivnosti morale biti zamrznute, a posebno je zahvalio Bugarskoj za čvrstu potporu Bosni i Hercegovini na putu prema euroatlantskim integracijama.

Veleposlanica Tzvetkova-Katabascheva, koja završava svoj veleposlanički mandat u BiH, istaknula je da će Bosna i Hercegovina uvijek imati potporu Bugarske. Pozdravila je napore Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na značajnom ispunjenju zadaća iz Programa reformi BiH te izrazila očekivanja da će uskoro usvojiti ovakav dokument i za narednu godinu. Ona je konstatirala da je BiH pored svih nedaća „na pravom putu“. 

Sastanku su nazočili i pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović te šef kabineta ministra obrane Kemal Korjenić.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.