8.12.2020. 11:17
0
Tegeltija: Uslovi za rad na nivou BiH postaju nemogući
U Banjaluci je u danas održan sastanak predsjednice entiteta Republika Srpska Željke Cvijanović i člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanom Tegeltijom.

"Želim da se zahvalim Cvijanović i Dodik što su me primili da im saopštim kakva je situacija u VSTV. Ja sam neko ko je izabran kao član VSTV-a i imam obavezu da o trenutnoj situaciji izvijestim predsjednicu RS i člana Predsjedništva. Što se mene tiče, uslovi za rad na nivou BiH kada sam u pitanju ja lično postaju nemogući. Nemoguće je u takvim uslovima obavljati funkciju na dostojanstven način i zakonit način. Ja sam izložen nezakonitim obavještajnim i paraobavještajnim aktivnostima koje mogu rezultirati ugrožavanjem mog identiteta, tj. mojojm likvidacijom. To nisu uslovi koji obezbjeđuju bilo kojem profesionalcu da časno obavlja svoj posao. Moja konačna odluka je u četvrtak", naveo je Tegeltija. 

Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) održana je prošle sedmice sa samo jednom tačkom dnevnog reda posvećenoj aktuelnoj situaciji.

Neposredan povod za sazivanje vanredne sjednice jeste audiosnimak koji komprimitira aktuelnog predsjednika VSTV-a, a u vezi s navodnim imenovanjem, odnosno protežiranjem Sanje Čegar, sestre bivše članice Vijeća Milijane Buhe.

Više članova VTSV-a pozvalo je tegeltiju da podnese ostavku na ovu funkciju. Nakon sjednice usvojena su tri zaključka među kojima je i poziv da razmotri mogućnost podnošenja ostavke na mjesto predsjednika VSTV-a BiH.



(Nermana Crnčalo)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.