9.12.2020. 17:38
0
Tegeltija sutra saopštava da li će podnijeti ostavku
Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija saopštit će sutra u Banjoj Luci odluku o tome da li će podnijeti ostavku na ovu funkciju.

Tegeltija je rekao Srni da će svoju odluku saopštiti na konferenciji za novinare, koja će biti održana u Osnovnom sudu u Banjaluci sa početkom u 15.15 sati.

VSTV je prošle sedmice održao vanrednu sjednicu čija je tema bio sporni audio-snimak razgovora Tegeltije sa bivšom članicom Vijeća Milijanom Buhom, koji je objavljen u medijima, o imenovanju njene sestre na jednu od pravosudnih funkcija.

Na sjednici su usvojena tri zaključka od kojih se jednim traži da Tegeltija razmotri mogućnost podnošenja ostavke.

Tegeltija je na sjednici negirao izvještaje medija i naglasio da je taj snimak nezakonit, neautentičan i iskonstruiran.

U ranijim izjavama, Tegeltija je navodio da iza napada na njega i objavljivanja spornog snimka stoje obavještajne i paraobavještajne agencije bliske SDA, kao i da nezakonite obavještajne i paraobavještajne aktivnosti mogu da rezultiraju i njegovom eventualnom likvidacijom.


(Nermana Crnčalo)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.